— Торт "Павлова" підкорив легкістю і ніжністю. Не лишає жодного відчуття важкості, як інші десерти, — каже 39-річна Ірина Бережна з Херсона.
Для приготування основи бере п'ять яєчних білків, 300 г цукрової пудри, 1 ст. л. крохмалю, 1 ч. л. оцту, 0,5 ч. л. лимонного соку й дрібку солі.
— У білки кімнатної температури додаю лимонний сік і сіль. Збиваю міксером до появи бульбашок. Всипаю невеликими порціями цукрову пудру, змішану з крохмалем. Додаю оцет.
Збиває, доки маса не загусне. Перевіряє, злегка нахиливши посудину: білки не мають виливатися.
— Масу викладаю на застелене пергаментом деко так, щоб вийшов круглий "корж". Обережно розрівнюю її поверхню й формую посередині невелике заглиблення.
Ставить у нагріту до 90–100°С духовку на 1,5 год. Готова основа матиме хрустку скоринку, а всередині буде м'яка. Колір повинен лишатися білим.
— Вимикаю духовку. Але корж одразу не дістаю. Лишаю до повного вистигання. Це близько 1,5–2 години. Готую крем.
Для цього бере 300 мл вершків і 2 ст. л. цукрової пудри. Збиває їх міксером до утворення однорідної маси й змащує поверхню білкової основи.
— Зверху викладаю будь-які фрукти чи ягоди. Найсмачніше виходить із порічками, ківі, полуницею й апельсином. Вони додадуть кислинки.
Коментарі