— Випічку люблю легку, — каже 38-річна Лілія Тимощук із Дніпра. — Кокосовий пиріг із листкового тіста пройшов у мене найжорсткішу перевірку — в колег на роботі. Ті ніколи не обмануть, зайвий раз покритикують. А тут жодного коментаря, лише рецепт просили.
Починає приготування з листкового тіста. Просіває дві склянки борошна. У нього додає 200 г нарізаного кубиками вершкового масла.
— Іноді замінюю його на маргарин. Смак буде той самий. Перемішує борошно не руками, а січе ножем, доки не утвориться однорідна крихта.
Розчиняє в половині склянки холодної води щіпку солі та 1 ч. л. цукру. Наливає в січене борошно. Швидко місить руками тісто. Залишає його в морозилці на 4 год. для "дозрівання".
— Раніше листкове тісто купувала готове. Боялася сама робити. Бо в кулінарних книжках писали, що воно вдається лише у професіоналів. А це якось вичитала в журналі, як робити яблучні булочки, й рецепт був простий.
Висипає склянку кокосової стружки на квадратне деко. Розподіляє рівним шаром. Змішує 400 мл згущеного молока і 2 ч. л. мигдалевого ароматизатора. Третину цієї суміші виливає на кокосову стружку. Виймає з морозилки тісто й розділяє на дві частини. Акуратно розкочує за розміром форми. Викладає на шар стружки й рівномірно поливає половиною згущеного молока. Посипає такою самою кількістю кокосової стружки.
— Використовую для цього торта завжди білу стружку. З кольоровою буде якийсь світлофор і виглядає не святково.
Подібну процедуру робить з іншим шматком тіста. На верх торта виливає все згущене молоко й посипає рештою стружки. Вмикає духовку до 180° С. Випікає 25 хв.
Кокосовий пиріг охолоджує і розрізає на квадрати.
Коментарі