понеділок, 26 лютого 2018 00:55

Тісто для кокосового торту дозріває в морозилці

Автор: WWW.SOVET-OK.RU
  Торт із листкового тіста змащують кремом зі згущеного молока, мигдалевого ароматизатора та кокосової стружки. Випікають 25 хвилин
Торт із листкового тіста змащують кремом зі згущеного молока, мигдалевого ароматизатора та кокосової стружки. Випікають 25 хвилин

— Випічку люблю легку, — каже 38-річна Лілія ­Тимощук із Дніпра. — Кокосовий пиріг із листкового тіста пройшов у мене найжорсткішу перевірку — в колег на роботі. Ті ніколи не обмануть, зайвий раз покритикують. А тут жодного коментаря, лише рецепт просили.

Починає приготування з листкового тіста. Просіває дві склянки борошна. У нього додає 200 г нарізаного кубиками вершкового масла.

— Іноді замінюю його на маргарин. Смак буде той самий. Перемішує борошно не руками, а січе ножем, доки не утвориться однорідна крихта.

Розчиняє в половині склянки холодної води щіпку солі та 1 ч. л. цукру. Наливає в січене борошно. Швидко місить руками тісто. Залишає його в морозилці на 4 год. для "дозрівання".

— Раніше листкове тісто купувала готове. Боялася сама робити. Бо в кулінарних книжках писали, що воно вдається лише у професіоналів. А це якось вичитала в журналі, як робити яблучні булочки, й рецепт був простий.

Висипає склянку кокосової стружки на квадратне деко. Розподіляє рівним шаром. Змішує 400 мл згущеного молока і 2 ч. л. мигдалевого ароматизатора. Третину цієї суміші виливає на кокосову стружку. Виймає з морозилки тісто й розділяє на дві частини. Акуратно розкочує за розміром форми. Викладає на шар стружки й рівномірно поливає половиною згущеного молока. Посипає такою самою кількістю кокосової стружки.

— Використовую для цього торта завжди білу стружку. З кольоровою буде якийсь світлофор і виглядає не святково.

Подібну процедуру робить з іншим шматком тіста. На верх торта виливає все згущене молоко й посипає рештою стружки. Вмикає духовку до 180° С. Випікає 25 хв.

Кокосовий пиріг охолоджує і розрізає на квадрати.

Зараз ви читаєте новину «Тісто для кокосового торту дозріває в морозилці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути