понеділок, 03 березня 2014 06:55

Тайські млинці начиняють бананом

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.odnoklassniki.ru
  Панкейк поливають кленовим сиропом
Панкейк поливають кленовим сиропом

— На Масляну у млинці кладуть усе, крім м'яса, — каже Віктор Бондар, президент Клубу шеф-кухарів України. — Сир, рибу, ягоди, ікру. Але тільки червону, про чорну ми вже забули.

Радить один з улюблених рецептів — тайські млинці роті.

— Готую звичайне тісто для млинців. Змішую склянку молока та два яйця. Досипаю кілька столових ложок борошна, щоб було, як рідка сметана. Додаю пачку ванільного цукру. Яйця можна збити, щоб млинці були смачніші. Виливаю на сковорідку. Обсмажую одну сторону, перегортаю. На другу кладу банан, порізаний кружечками. В оригінальному рецепті ще додають сире яйце. На сковорідці загортаю млинець конвертиком. З усіх боків підрум'янюю на олії до золотистого кольору. Поливаю шоколадним сиропом та згущівкою й подаю.

Торт із млинців робить із заварним або сметанним кремом.

— Півлітра молока, дві столові ложки просіяного борошна та два яйця змішую в каструльці. На плиті доводжу до кипіння. Додаю 50 грамів вершкового масла і заварюю. Перемішую вінчиком на малому вогні до загустіння. Всипаю пакетик ванільного цукру, а ще краще —паличку ванілі. Тоді буде солодкий ванільний смак. У крем можна додати ягоди, шоколад. На торт іде 10–12 млинців. Перемазую їх кремом, як "Наполеон". Ставлю в холодильник на ніч. Як немає часу, вистачить трьох-чотирьох годин.

Для іншого крему збиває в міксері склянку сметани, 2 ст. л. цукру та ванілін. Намащує кремом млинці і ставить у холодильник. Торт подають нарізаним на трикутники.

Шоколадний крем використовують як начинку чи соус.

— Беру плитку чорного або білого шоколаду. В одній мисці розтоплюю його, в іншій нагріваю вершки. Має бути порівну — по 50 грамів. Гарячі вершки змішую з розтопленим шоколадом. У чорний можна додати коньяк. А в білий шоколад — горіхову пасту чи ягоди. Вони надають соусу колір та смак.

Не радить начиняти млинці ягодами, бо будуть "мокрі". Краще зробити соус і поливати.

— Заморожені вишні перетираю на блендері, щоб був сік. По склянці соку та цукру змішую в каструлі. Ставлю на вогонь, додаю дві столові ложки крохмалю і варю, поки не вийде густа замазка. Цей соус роблю з будь-яких ягід. На апельсиновий вичавлюю сік з одного апельсина. Додаю дрібку цедри та столову ложку цукру. Варю, щоб загусло. Цими соусами поливаю млинці.

Яблучну начинку готує як для струделя.

— Два великі яблука ріжу дрібними кубиками. Додаю чайну ложку кориці та столову подрібнених волоських горіхів. Посипаю двома столовими ложками цукру. Яблука треба трохи кислуваті, щоб не була засолодка начинка. Перемішую і залишаю на півгодини, щоб пустили сік. В сотейнику доводжу до кипіння і проварюю, щоб загустіли. Кладу на млинець і загортаю конвертиком.

Панкейки смажать на сухій сковорідці

Панкейки — це американські млинці, схожі на оладки. Віктор Бондар у мисці змішує по склянці молока й борошна. Додає по 0,5 ч. л. солі та соди і 1 ст. л. цукру, двоє яєць, перемішує.

— Смажу на сухій сковорідці. Оладки в олії шкваряться, а ці — як млинці. Черпаком кладу. Коли тісто сире, вкладаю кілька ягід лохини. Як млинець піднімається, перегортаю і знімаю зі сковорідки. Виходять схожі на бісквіти. Подають їх гіркою, як в американських мультфільмах. Поливають не медом, а кленовим сиропом. Він засолодкий, а з панкейками — просто бомба.

Зараз ви читаєте новину «Тайські млинці начиняють бананом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути