понеділок, 10 червня 2013 00:45

Сиру яловичину їдять з цибулею

Столичний шеф-кухар Олександр Непоп, 22 роки, готує "Тартар із яловичини". Це страва із сирого рубленого м'яса, заправленого спеціями.

— Беру 300 грамів вирізки. Це найніжніша, без жилок частина, її легко різати. Можна подрібнити в м'ясорубці чи блендері, але я все нарізую cам. Так виходить смачніше.

Також дрібно кришить п'ять корнішонів, три цибулини-шалот та столову ложку каперсів.

— Шалот — це солодка соковита цибуля. Корнішони — пуп'янки огірків. Беру мариновані. Каперси — це спеції з агресивним яскраво-кислим смаком, гострі. Їх треба трошки, щоб відтіняли, але не переважали в страві.

Заправляє суміш 2 ст. л. оливкової олії. Додає по дві чайні — кетчупу, гірчиці та бальзамічного оцту.

— Краще брати готовий кетчуп, бо в ньому є всі потрібні спеції та добавки. Капаю кілька крапель табаско. Він дуже гострий — наче коньяк серед перцевих соусів.

Усе добре вимішує, формує кнедлі й викладає на тарілку.

— Можна на скибки батону. Смак у страви незвичайний — щось гостре й дуже смачне. Сире м'ясо не відчувається. Подавати раджу із листковим салатом-руколою. Але дітям до 14 років тартар пробувати не рекомендую, бо не готові перетравлювати сире м'ясо.

Зараз ви читаєте новину «Сиру яловичину їдять з цибулею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути