У Пекінському ресторані "Guo-li-zhuang" подають страви зі смажених і варених пенісів та сім"яників тварин. Заклад популярний серед багатих гурманів. У ресторані можна спробувати геніталії козла, буйвола, оленя, бика та собаки. Страва з рідкісних пенісів коштує приблизно $500. Китайці вірять, що така їжа підвищує чоловічу потенцію.
Бичачими сім"яниками перед 23 лютого пригощали чоловічу половину колективу жінки Новгород-Сіверського м"ясокомбінату на Чернігівщині.
— Жінки чомусь вважають, що бичачі яйця збільшують чоловічу силу, — ділиться 56-річна Софія Гнип. Вона 15 років була завідувачкою їдальнею м"ясокомбінату.
Вдома Софія Андріївна приготувала страву для сина. Чотири бичачих сім"яники протягом 1–1,5 год. відварювала в підсоленій воді. Потім зняла з м"яса плівку, охолодила та нарізала кружальцями. Обваляла їх у борошні та збитому яйці. Смажила на пательні в розігрітій олії до золотавого кольору.
Для соусу жінка змішала 100 г майонезу з подрібненим часником. Додала тертий твердий сир.
— На кожне кружальце гіркою виклала сир із часником, — ділиться рецептом жінка. — Посипала приправою "Хмелі-сунелі", виклала на велику тарілку, додала зеленого горошку.
На гарнір Гнип радить подавати картоплю.
— На смак м"ясо виявилося ніжним, специфічним, — каже син Софії Андріївни. — З"їв кілька шматків, лише тоді дізнався, що за страва. Вирішив, що доїм лише картоплю.
Коментарі