— Узимку напої мають бути гарячими й ароматними, — каже киянка 32-річна Тетяна Шалигіна. — Я часто мерзну, після роботи ввечері забігаю в кафе. Там призвичаїлася пити пунші. Вичитую рецепти в інтернеті й варю їх удома на вихідних. Тоді кличу подружок чи сусідок на теревені. Із пуншем завжди весело сидіти. Найпростіше готувати його зі столового вина.
На пляшку червоного вина бере чотири столові ложки цукру, шість суцвіть гвоздики, половину чайної ложки кориці. Спеції замотує у шматок ситцевої тканини. Занурює на 2 год. в холодне вино. За цей час цукор розчиняється.
— Аромат прянощів у пунші не має виділятися занадто різко, тому треба класти небагато.
Настояне вино ставить у каструлі на невеликий вогонь. Коли розігрівається до 70°С, розливає по склянках. У кожну додає по столовій ложці холодного білого вина.
Коментарі