— Стільки цього року у мене китайської спаржевої квасолі вродило! Я її консервую, смажу, додаю в салати, — каже 44-річна Ольга Меньшикова з Новгорода-Сіверського на Чернігівщині.
За смаком метрові стручки китайської спаржі схожі на зелений горошок. Для салату Ольга Федорівна ріже їх невеликими шматками. П"ять хвилин бланшує і додає до зварених укруту яєць, цибулі та часнику. Заправляє салат майонезом.
— Для консервування квасолю не ріжу, — ділиться Меньшикова. — Довгі стручки обережно скручую спіралькою. Бланшую п"ять хвилин. І так спіралькою кладу в банки. На літрову банку додаю кілька скибочок лимона, дві невеличкі цілі цибулини, чорний перець і духмяний горошок. Заливаю гарячим розсолом — три столові ложки цукру та одну солі на літр води. Заливаю двічі.
Меншикова смажить китайську спаржу привареною.
— Обкачаю у борошні — і на сковорідку. Смачнюща, на вигляд схожа на спагеті, — каже Ольга Федорівна.
Коментарі