Ексклюзиви
Четвер, 03 січня 2008 15:32

Сергій Синюк для доньки навчився запікати лазанью

 

33-річний черкащанин Сергій Синюк для 3-річної доньки Софійки готує італійську страву лазанью.

— Соня погано їсть, — розказує Сергій. – Ми дивилися мультфільм "Гарфілд". Вона побачила, як кіт готує лазанью. Каже: "Хочу їсти таке, як котик". Ми думали, забуде. Але вона щодня просила.

Дівчинка деякий час жила в бабусі у Корсуні-Шевченківському. Недавно батьки забрали її додому. До приїзду Софійки Сергій навчився готувати лазанью.

— Я знав, що це італійська страва. Але не уявляв, що воно таке, — розкладає на столі дві миски та дошку для розкачування тіста. — Дружина Юля знайшла рецепт в Інтернеті. Там було написано, що є готові листи для лазаньї. Але в магазинах ми їх не знайшли. Довелося шукати рецепт тіста.

Сергій бере три склянки борошна, висипає їх на дошку, солить. Робить у борошні ямку та розбиває туди два яйця. Вливає півсклянки холодної кип"яченої води.

— Раніше я ніколи не готував тіста, — перемішує руками борошно з яйцями.

— Підсип муки, — підказує дружина. — Я думала, він жартує, коли казав, що зробить це для Соні.

Тісто Сергій ділить на три шматки. Кожен тонко розкачує та розкладає на тарілки.

— Треба, щоб підсохло. Мені це нагадує, як колись бабуся робила домашню лапшу. Вона коржі скручувала та різала.

Твердого сиру треба грамів 300

Чоловік смажить на олії три середні цибулини. Кладе в сковороду з цибулею півкілограма курячого фаршу, солить і перчить.

— Узагалі-то треба свинину. Але не хочемо дитині жирне м"ясо давати.

Коли фарш підсмажився, Сергій кидає шість порізаних свіжих помідорів. Залишає все це ще на 10 хв.

Тим часом у невеликій каструлі розтоплює 50 г вершкового масла, всипає 2 ст. л. борошна, солить і перчить. Доливає склянку молока. Помішує, доки все закипить. Через хвилину знімає з вогню.

— Це соус бешамель, — пояснює. — Юль, дістань деко.

Дружина дістає круглу форму для випікання. Сергій змащує її олією, кладе корж. На нього — половину фаршу. Зверху поливає соусом. Окремо тре твердий сир.

— Треба десь грамів 300. За рецептом це має бути пармезан. Але ми купили "Російський".

Корж притрушує сиром. Зверху знов кладе лист тіста, накладає фарш, виливає решту соусу, посипає сиром. Накриває останнім коржем і ставить у духовку. Лазанья запікається хвилин 40. Сергій дістає деко, посипає страву рештою тертого сиру і ставить у духовку ще на 5 хв., щоб розплавився верхній сир.

— Треба її залишити на 10 хвилин, а тоді різати, — пояснює. — Соня, ти будеш їсти таке, як котик?

— Буду! — дівчинка прибігає на кухню з кімнати. — А ти зі мною?

— Аякже! — Сергій ріже лазанью, як торт, розкладає на тарілки.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Синюк для доньки навчився запікати лазанью». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1574
Голосування Хто нині найкращий футбольний тренер світу?
  • 1) Хосеп Гвардіола
  • 2) Юрген Клопп
  • 3) Максиміліано Аллегрі
  • 4) Дієго Сімеоне
  • 5) Дідьє Дешам
Переглянути
Погода