"Заморожені овочеві суміші — це їжа для холостяків, — каже киянин 26-річний Сергій Фігура. Він чотири дні поспіль ними вечеряв. — За десять хвилин готова повноцінна страва — ситна й некалорійна. Нам, холостякам, треба ж за собою слідкувати".
У понеділок він купив у магазині "Сільпо" чотири пачки свіжозаморожених сумішей різних виробників. Поклав у пусту морозильну камеру. Працює допізна, тому готує собі лише вечерю.
— Роблю все так, як написано на упаковці, — розповідає невисокий чоловік міцної статури. — Завжди виходить смачно, овочі залишаються цілими.
Першими Фігура готував "Жовті овочі для смаження" польської фірми "Фроста". Там є смажена картопля, жовтий солодкий перець, кукурудза, цибуля, червоний перець, кріп і сіль. Їх можна смажити на пательні або готувати в мікрохвильовці. Сергій обрав другий спосіб — він займає менше часу й зусиль.
Киянин висипав овочі у глибоку тарілку, додав дві столові ложки олії та поставив у піч на 8 хв. Потужність виставив на 650 Вт. За 4 хв овочі перемішав ложкою. Кухнею, каже, рознісся аромат тушкованої в сільській печі картоплі з кропом.
— У мікрохвильовці стало наче в парній, і двері в неї почали скрипіти, — сміється Сергій, показуючи білі зуби. — Пічка ж не моя, її взяв покористуватися у старшої сестри. Тому інші овочі вирішив смажити.
Польська суміш чоловікові сподобалася. Світло-коричнева картопля та кукурудза добре посипані кропом. Між жовтими овочами виднілися смужки червоного перцю.
М"ясо саме проситься до лечо
— 400-грамова пачка — повечеряти одному, бо вона зменшилася майже удвічі, — веде далі киянин.
Наступного вечора Фігура готував "Лечо в томатному соусі" російського виробника "Бондюель". У середині жовтого пакета побачив заморожені шматки кабачка-цукіні, помідорів, цибулі та солодкого перцю. А ще чималий пакетик червоного соусу.
— Він схожий на заморожене томатне пюре чи кабачкову ікру, — ділиться Сергій.
Соус висипав на розігріту пательню. Страва зашипіла та розтеклася сковорідкою. Чоловік додав овочі й накрив кришкою на 20 хв. Час від часу помішував, вогонь зробив маленьким. Перед подачею до столу посолив.
— Його можна їсти, як окрему страву та гарнір до м"яса, — каже він. — Із м"ясом набагато смачніше. Воно саме проситься до лечо.
Суміш "Італійську" торгової марки "Премія", виготовлену в Макіївці на Донеччині, Сергій варив. Заморожені овочі залив окропом і залишив на вогні під кришкою на 5 хв. Часто помішував. Потім відкинув у друшляк. Посипав солоною курячою приправою та додав ложку вершкового масла. Деякі кубики моркви розварилися.
— Готував таку суміш у мікрохвильовці з маслом, але варена соковитіша, — пояснює чоловік. — Зелені стручки квасолі, цвітна капуста та кукурудза мають свій, нічим не забитий, смак.
Найбільше Фігурі сподобалися овочі для смаження "Хортекс" із Польщі. Порції вистачило на вечерю і сніданок.
— Вона дуже ситна, там є броколі, картопля, морква, перець, спаржа, цибуля, кукурудза, — веде далі киянин. — Десять хвилин достатньо для смаження, хоч овочі на пательню з розігрітою олією висипав ще морожені.
Коментарі