пʼятниця, 12 липня 2013 06:00

Сьомгу маринують у вишневому соку

Автор: фото з сайта www.hot-recipes.info
  Червону рибу смажать на грилі стейками або роблять шашлики. Перед тим маринують щонайменше півгодини
Червону рибу смажать на грилі стейками або роблять шашлики. Перед тим маринують щонайменше півгодини

— Коли із чоловіком їдемо влітку на дачу, завжди готую червону рибу на грилі, — розповідає вінничанка Валентина Степова, 35 років. — До нас приїжджає багато друзів. Просять здивувати. Рецепти маринаду для сьомги шукала в інтернеті. Обрала кілька.

Найкраще купувати охолоджену рибу, не заморожену. Така соковита. Мию та чищу від луски, шкіру не знімаю.

Маринад із вином та кропом підходить для великих шматків. Розраховує на 1-1,5 кг риби.

— Кладу лосось у миску, де маринуватиметься. Ріжу цибулину, кріп і додаю до риби. Зверху тру цедру лимона й вичавлюю з нього сік. Виливаю стакан сухого білого вина, п'ять столових ложок олії. Солю. Мариную три-чотири години.

Вишневим соком заливають сьомгу для стейків.

— Шматки засипаю половиною чайної ложки солі та повною — хмелі-сунелі. Сиплю по півчайної ложки коріандру та чорного перцю. Заливаю стаканом вишневого соку та додаю дві столові ложки оливкової олії. Мариную три-чотири години. Можна використати томатний чи гранатовий сік.

Обираю шматки, ближчі до хвоста

Гострий кефірно-медовий маринад найкращий для рибного шашлика.

— Можна порізати стейки на половинки та насадити на шпажки. На шашлик обираю шматки, ближчі до хвоста. Тоді зручніше нарізати на однакові кубики. Беру по чайній ложці спецій: зерна гірчиці, коріандру, зіри, карі, мускатного горіха та півчайної ложки гострого перцю. Перемішую та подрібнюю у ступці. Солю за смаком. Додаю ложку меду, заливаю стаканом кефіру. Добре все перемішую та мариную півгодини.

— Соєво-винний маринад — простий. Змішую по півсклянки білого вина й соєвого соусу із соком лимона. Заливаю рибу і мариную дві години.

Смажить стейки на мангалі, на вугіллі. Жар має бути невеликий, інакше риба пересушиться.

— Час приготування залежить від сили жару. Страва буває готова і за 15 хвилин, і за півгодини. Головне, щоб сьомга підсмажилася до золотистого кольору з обох боків. Стейки знімаю з решітки гарячими. Їсти можна зразу або охолоджені.

Зараз ви читаєте новину «Сьомгу маринують у вишневому соку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути