— Півкіло середніх шампіньйонів промиваю під проточною водою, — говорить полтавка 23-річна Юлія Дакало.
Фарширує гриби. Ніжки відрізає і крає кубиками. — Мають бути сирими, ні варити, ні смажити не потрібно.
Шляпки змащує майонезом. Дрібно натирає сир.
— Згодиться будь-який, швейцарський, мааздам, королівський. У середину шляпки кладу подрібнену ніжку, зверху знову намазую майонезом і начиняю сиром.
Духовку розігріває до 180-200°С. Гриби викладає на деко і запікає 15 хв.
— Гриби часто фарширую самим сиром, але класти його треба обов'язково наверх майонезу — тоді страва вийде соковитою.
Ніжки можна використати як начинку до млинців. Їх також ріжуть кубиками, підсмажують 15 хв. на маслі з цибулею.
— Солю, перчу за смаком. Кладу всередину млинця. Краї підбираю до центру, як у мішечок, і перев'язую мотузкою сиру cулугуні. Виходить смачно.
Коментарі