Зелений салат Анна Горпинченко з райцентру Бобровиця на Київщині придумала сама. Бере всі зелені овочі — капусту кольрабі, листя салату, огірки.
— Смак незвичний, бо так у нас ніхто не робить. Хоча всі овочі ростуть на городі, — обриває листки з кольрабі, обчищає. — Вона кругла, на смак нагадує серединку білокачанної капусти, а росте краще, тля її не їсть.
Розрізає головку навпіл. Тоді картоплечисткою зрізає тонкі смужки. Бере стільки ж огірків, обчищає і крає.
— Можна покришити соломкою, але так виходить тонше, смак ніжніший. Листя салату рву на клаптики десь 2 на 2 сантиметри. Можна взяти будь-який — руколу, крес-салат, звичайний листковий або поєднати кілька.
Солить, заправляє оливковою олією та соком лимона. Зверху притрушує насінням соняшника.
— Дуже добрий до м'яса на грилі або курячих крилець. Бо легкий і кисленький. Готую одразу перед їжею, щоб овочі лишилися хрумкі.
Коментарі