Ексклюзиви
понеділок, 09 вересня 2013 05:15

Салат із кольрабі посипають насінням

Зелений салат Анна Горпинченко з райцентру Бобровиця на Київщині придумала сама. Бере всі зелені овочі — капусту кольрабі, листя салату, огірки.

— Смак незвичний, бо так у нас ніхто не робить. Хоча всі овочі ростуть на городі, — обриває листки з кольрабі, обчищає. — Вона кругла, на смак нагадує серединку білокачанної капусти, а росте краще, тля її не їсть.

Розрізає головку навпіл. Тоді картоплечисткою зрізає тонкі смужки. Бере стільки ж огірків, обчищає і крає.

— Можна покришити соломкою, але так виходить тонше, смак ніжніший. Листя салату рву на клаптики десь 2 на 2 сантиметри. Можна взяти будь-який — руколу, крес-салат, звичайний листковий або поєднати кілька.

Солить, заправляє оливковою олією та соком лимона. Зверху притрушує насінням соняшника.

— Дуже добрий до м'яса на грилі або курячих крилець. Бо легкий і кисленький. Готую одразу перед їжею, щоб овочі лишилися хрумкі.

Зараз ви читаєте новину «Салат із кольрабі посипають насінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути