Ексклюзиви
понеділок, 22 жовтня 2018 00:56

Шаховий торт наповнюють сирним кремом

Автор: www.youtube.com
  Готовий торт прикрашають шахівницею, зробленою з какао за допомогою трафарету
Готовий торт прикрашають шахівницею, зробленою з какао за допомогою трафарету

— Торт "Шахівниця" приготувала вперше, коли їхала знайомитися зі свекрухою. Хотіла показати, яка я господиня, — говорить Марія Гарбузюк, 37 років, з міста Глобино Полтавської області. — І торт вийшов нічогенький. Щоправда, кубики всередині були різного розміру. Тепер це мій коронний десерт.

Для тіста відокремлює 4 білки від жовтків. У білки вливає 3 ст. л. холодної води і збиває в пишну піну. Не припиняючи збивати, всипає 200 г бурякового і пакетик ванільного цукру. І далі по одному додає 4 жовтки.

— Пробувала вкидати яйця всі одразу. Але тоді тісто виходить не таким пухким.

Просіює 150 г борошна з 2 ч. л. розпушувача. Перемішує і з'єднує зі збитими яйцями. Додає 5 ст. л. какао, 3 ст. л. олії та знову вимішує зверху донизу, щоб тісто залишалося пишним. Дно рознімної форми вистеляє пергаментом для випікання. Вливає туди тісто і розгладжує ложкою. Випікає у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 0,5 години.

— На годинник покладаюся, але не до кінця. Надійніше проштрикнути пиріг сірником. Коли кінчик сухий і до нього не пристало тісто, виймаю.

Готовий бісквіт витягає з форми, знімає папір і чекає, доки повністю охолоне.

Для крему розводить 15 г желатину, згідно з інструк­цією на пачці. Готує крем, змішуючи в окремій мисці 500 г м'якого сиру, 4 ст. л. соку лимона, 150 г цукру та 125 мл молока.

Збиває суміш у блендері. Окремо міксером збиває 400 мл вершків із 2 пакетиками ванільного цукру. Желатин та вершки додає до крему.

Бісквіт розрізає на два коржі. Один кладе на широку тарілку і ставить навколо нього кільце від рознімної форми. Змащує кремом. З верхнього коржа вирізає 5 кілець. Виймає через одне, 3 ставить на нижній, в пустоти заливає крем. Розрівнює. Два бісквітних кільця, що залишилися, кладе на кремові. Вільний простір знову заповнює. Так при розрізанні вийде шахівниця. Решту крему викладає на верхівку торта, розгладжує і ставить в холодильник на ніч.

— Зверху торт можна просто присипати цукровою пудрою. А якщо хочете зробити все за правилами, потрібно вирізати трафарет з квадратиками. В них засипати какао у шаховому порядку.

Зараз ви читаєте новину «Шаховий торт наповнюють сирним кремом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути