понеділок, 27 січня 2020 05:00

Рибний рулет готують на пару

— Із хека й путасу роблю рулет, — розповідає 57-річна Галина Савчук із райцентру Окни Одеської області. — Готую в мультиварці, але можна й запекти.

Ріжу дрібними кубиками морквину й цибулину, обсмажую. Заливаю окропом 80 грамів замороженого зеленого горошку на хвилину й одразу охолоджую. Перекручую на м'ясорубці 700 грамів філе хека і з'єдную зі смаженими овочами, горошком, подрібненими двома зубчиками часнику та яйцем. Сиплю три столові ложки манної крупи та пів чайної ложки солі. Перемішую і залишаю на 15 хвилин.

Викладаю масу на харчову плівку у вигляді батона. Замотую у кілька шарів. Закріплюю кінці і готую рулет на пару 25 хвилин. Охолоджую, кладу в холодильник на 2 години. Ріжу на порційні шматки. Подаю до столу з овочевим салатом.

Коли ліньки возитися із рулетом, рибу печу шматками. Але не в борошні, а в горіхових крихтах.

Збиваю у блендері по дві столові ложки панірувальних сухарів і волоських горіхів. Додаю пів пучка порізаної петрушки. У цю крихту кладу 50 грамів холодного масла і третину чайної ложки солі. Знову подрібнюю до стану мокрого піску і викладаю на шматки риби. Запікаю при 180 градусах 15 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Рибний рулет готують на пару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути