— Із хека й путасу роблю рулет, — розповідає 57-річна Галина Савчук із райцентру Окни Одеської області. — Готую в мультиварці, але можна й запекти.
Ріжу дрібними кубиками морквину й цибулину, обсмажую. Заливаю окропом 80 грамів замороженого зеленого горошку на хвилину й одразу охолоджую. Перекручую на м'ясорубці 700 грамів філе хека і з'єдную зі смаженими овочами, горошком, подрібненими двома зубчиками часнику та яйцем. Сиплю три столові ложки манної крупи та пів чайної ложки солі. Перемішую і залишаю на 15 хвилин.
Викладаю масу на харчову плівку у вигляді батона. Замотую у кілька шарів. Закріплюю кінці і готую рулет на пару 25 хвилин. Охолоджую, кладу в холодильник на 2 години. Ріжу на порційні шматки. Подаю до столу з овочевим салатом.
Коли ліньки возитися із рулетом, рибу печу шматками. Але не в борошні, а в горіхових крихтах.
Збиваю у блендері по дві столові ложки панірувальних сухарів і волоських горіхів. Додаю пів пучка порізаної петрушки. У цю крихту кладу 50 грамів холодного масла і третину чайної ложки солі. Знову подрібнюю до стану мокрого піску і викладаю на шматки риби. Запікаю при 180 градусах 15 хвилин.
Коментарі