Одеситка Любов Ваховська, 51 рік, готує салат із горбуші та майонезу.
— Риба потрібна копчена. Краще сьомга чи палтус, але підійде оселець чи скумбрія. З півкілограмового шматка виходить ціла салатниця. Це не дешевий салат, але смачний і ситний, багато не з'їси. Можна намастити на хліб. Якщо прикрасити ікрою та зеленню, вийдуть святкові бутерброди на холодну закуску, — каже.
Із риби знімає шкіру, вибирає кістки. М'ясо рве на волокна. Заправляє майонезом.
— Востаннє готувала салат на день народження чоловіка. Тоді майонез зробила сама за 2 хвилини. Вийшло смачніше, ніж із купованим.
У блендер засипає по чайній ложці без верха солі, цукру та по пів оцту й порошку гірчиці. Вбиває два яйця і вливає 700 г олії. Збиває хвилину. Тим, хто любить гострий майонез, радить давати більше оцту.
Коментарі