понеділок, 08 жовтня 2012 06:30

Помідори квасять із гірчицею

54-річна Любов Петренко із села Шпендівка Кагарлицького району на Київщині помідори квасить у 3-літрових банках. Щоб не перекисали, додає порошок гірчиці.

— У нашій сім'ї всі люблять щойно квашені помідори, коли вони солодко-кислі з різким смаком, — розповідає. — За півтора-два місяці вони перекисають, робляться дуже гострі. Раніше додавала таблетку аспірину, щоб не було такого. Донька, яка вивчилася в медінституті, заборонила його використовувати, бо шкідливий для підшлункової. Зате порошок гірчиці корисний. Він не дає перекисати овочам. У бутлях не утвориться цвіль.

На банку дає по 2 ст. ложки цукру та солі, 3 — сухої гірчиці. Заливає чистою водою й закриває поліетиленовими кришками. Тримає в погребі.

Кисло-солодкий смак зберігається до весни.

Зараз ви читаєте новину «Помідори квасять із гірчицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути