54-річна Любов Петренко із села Шпендівка Кагарлицького району на Київщині помідори квасить у 3-літрових банках. Щоб не перекисали, додає порошок гірчиці.
— У нашій сім'ї всі люблять щойно квашені помідори, коли вони солодко-кислі з різким смаком, — розповідає. — За півтора-два місяці вони перекисають, робляться дуже гострі. Раніше додавала таблетку аспірину, щоб не було такого. Донька, яка вивчилася в медінституті, заборонила його використовувати, бо шкідливий для підшлункової. Зате порошок гірчиці корисний. Він не дає перекисати овочам. У бутлях не утвориться цвіль.
На банку дає по 2 ст. ложки цукру та солі, 3 — сухої гірчиці. Заливає чистою водою й закриває поліетиленовими кришками. Тримає в погребі.
Кисло-солодкий смак зберігається до весни.
Коментарі