— На Великдень не вийшло родиною зібратися, то хоч Трійцю разом відсвяткуємо. Готуватиму яловичину з фруктовими соусами, — розповідає Галина Харчук, 54 роки, із села Промінь Солонянського району Дніпропетровської області.
700 грамів м'яса мию й обсушую. Для маринаду змішую дві чайні ложки зернистої гірчиці, дві гілочки базиліку, столову ложку меленого перцю і на кінчику ножа — гострого чилі. М'ясо натираю спеціями, кладу в рукав на 2 години.
Розігріваю до 180 градусів духовку. Ставлю яловичину в рукаві пектися на годину. Перед готовністю розрізую пакет і ставлю нагрів на максимум, щоб утворилася золотиста скоринка. Можна запекти у фользі. Її треба повернути блискучішою стороною всередину, щільно загорнути кілька разів. Так м'ясо не втратить соку.
Також страву можна готувати в мультиварці, не підгорить. Вмикаю режим "випічка" на годину й 15 хвилин. Потім залишаю ще на 15 хвилин.
До страви готую полуничний соус, який розкриває смак яловичини. Щоб не нагадував варення, додаю часник. 300 грамів ягід заливаю 100 мілілітрами води і ставлю на слабкий вогонь до закипання. Вкидаю два терті зубці часнику і два кільця апельсина без шкірки. За 5 хвилин знімаю з плити. Подрібнюю ягоди до однорідності. Так само можна приготувати з вишень без кісточок.
Коли закінчується ягідний сезон, соус роблю з бананами. Подрібнюю два виделкою на пюре. Додаю чайну ложку меду і вдвічі менше — карі. Змішую з пучком подрібненого кропу, соком половини лимона й чайною ложкою зернистої гірчиці. Вливаю склянку сметани, солю за смаком.
До столу запечену яловичину подаю на великій пласкій тарілці. Поливаю соусом.














Коментарі