— Персиковий тарт готую два дні, — каже вінничанка 37-річна Олена Литвина.
— Першого дня роблю тісто і крем, другого — випікаю.
Дві склянки борошна висипає гіркою. Пачку масла з 0,5 склянки цукру подрібнює в крихту, змішує з борошном. Додає двоє яєць і замішує тісто. Скручує в кулю й загортає в харчову плівку. Ставить у холодильник.
— Для пирога треба ще заварне тісто. Для нього півсклянки молока змішую з такою ж кількістю води, кип'ячу. Додаю 100 грамів масла. Всипаю неповну склянку борошна. По одному додаю 3-4 яйця. Замішую тісто. Кладу в плівку чи пакет і залишаю в холодильнику.
Для заварного крему ставить на вогонь 1,5 склянки молока. Доки закипає, у мисці змішує півсклянки цукру, яйце та 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю. Повільно вливає суміш у кипляче молоко. Коли загусне, додає 1 ст. л. вершкового масла. Переливає у скляний посуд. Поки холоне, помішує. Накриває харчовою плівкою, щоб пристала до поверхні, тоді не утвориться кірка.
Наступного дня дістає тісто і розкачує між двома листками пергаменту. Кладе в форму. Робить бортики.
— На тісто викладаю крем, зверху порізані консервовані персики чи абрикоси. Потім — знову крем. Верх прикрашаю заварним тістом — видавлюю з кондитерського мішка у формі зірочок. Запікаю 20–25 хвилин при температурі 190 градусів.
Коментарі