Ексклюзиви
середа, 15 листопада 2006 14:52

Переможець пивного конкурсу любить "Текілу Бум"

Автор: фото: Олена ХМІЛЬОВСЬКА
  Бармен Руслан Сорокопуд із Білої Церкви готує коктейль ”Текіла Бум” у касці
Бармен Руслан Сорокопуд із Білої Церкви готує коктейль ”Текіла Бум” у касці

25-річний бармен Руслан Сорокопуд зайняв друге місце на десятому міжнародному конкурсі барменів "Стелла Артуа" в Бельгії. Цього року на пивне змагання з"їхалися представники 26 країн. Руслан працює в розважальному комплексі "Росія", що в Білій Церкві під Києвом, і має коронний коктейль — "Текіла Бум".

— Оця маршрутка йде до Піонерської, — каже чоловік-продавець на білоцерківському вокзалі, показуючи в бік зупинки. — Вийдіть перед кінцевою, біля танка. Навпроти буде "Росія".

На вулиці Сквирське шосе, 230, триповерховий розважальний центр "Росія" видно здалеку.

Сотні келихів пива вилив в унітаз

— Добрий день! — Руслан Сорокопуд має невиспаний вигляд. — Працюю щоночі, а вдень відпочиваю, — розповідає, доки минаємо більярдний хол, ресторан, дискозал. — Взагалі на конкурс барменів потрапив мій напарник, та він зламав руку, — каже хлопець, умощуючись на один із чотирьох стільців за невеликим столиком. — У вересні був відбірний тур в Україні. У півфіналі з 25 барменів вибрали 10, а у фіналі я став першим. У Бельгії ночами тренувався, сотні келихів пива вилив в унітаз, — на секунду розводить брови. — Головна вимога конкурсу — налити перед журі розливне пиво, дотримуючись "10 золотих правил".

Наприклад, у барах іноді подають пиво з бульбашками. Це означає, що налили у брудний келих, пояснює бармен.

— Не всі знають, що перша та остання крапля пива мають іти мимо келиха. У Європі дослідили, що з ними напій отримує більше вуглекислого газу. Такого пива можна випити не більш як два-три келихи. А правильно налитого навіть десять вип"єте. Не сп"янієте, на собі перевіряв!

Руслан проходить повз танцмайданчик і зупиняється біля барної стійки.

— Крім класичного світлого пива, маю улюблений коктейль — "Текіла Бум", або "напій будівельників". Його готують у  будівельній касці. Найкращий варіант — із текіли та спрайту. Але текілу можна замінити коньяком чи горілкою. А спрайт — солодкою водою з газом, — каже Сорокопуд.

Руслан одягає каску, наливає в склянку 50 г текіли та 150 г спрайту. Зверху щільно накриває серветкою і різко, так щоб напій не вилився, стукає склянкою по столу. А потім — по голові.

Міцний солодко-кислуватий напій в "Росії" коштує 27 грн.

1981, 21 серпня — Руслан Сорокопуд народився в місті Самбір Львівської області
1999 — закінчив ПТУ N13 в Бориславі на Львівщині за спеціальністю "кухар". Навчався в київській школі барменів "Нове покоління"
2000–2004 — працює офіціантом у білоцерківському кафе "Лана", ресторані "Первак" та барменом у кафе "Королівська кухня"
З 2004 — бармен у розважальному комплексі "Росія" в Білій Церкві

Зараз ви читаєте новину «Переможець пивного конкурсу любить "Текілу Бум"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути