
— Свекруха передала багато компотів з вишень. Напої випили, а з ягід вирішила щось спекти, — розповідає киянка Ірина Окунєвич, 27 років.
— Робила з них торт "Монастирська ізба". Але мороки з ним багацько, бо складається із трубочок. Кожну печеш окремо, тоді ще перемащувати. Потім почала експериментувати з тістом. Робила конвертики, трикутники. Найшвидше готується рулет з вишнями.
Для тіста Ірина бере пачку холодного маргарину, три склянки борошна. Подрібнює ножем.
— Сікти прошу чоловіка, бо це важко. Тоді додаю склянку сметани і знову січу. Замішую круте тісто, розділяю на чотири частини і на годину ставлю у холодильник. Із кожної частини розкатую довгу смужку. На неї викладаю віджаті від компоту вишні. Загортаю тісто в трубочку й ріжу фігурним кондитерським ножем на невеликі шматки. Викладаю їх на змащеному жиром деці. Що довше печеться, то хрумкішим виходить печиво. Зверху можна посипати пудрою.
Замість вишень з компоту підходять також ягоди з варення. Начинене ними печиво виходить солодшим.
Коментарі