понеділок, 13 липня 2020 06:10

Печінковий паштет поливають сиропом

— Для приготування паштету з печінки треба небагато часу й продуктів, — каже 59-річна Віра Мірка з міста Яворів Львівської області.

— Пів кілограма яловичої печінки вимочую 3 години. Заливаю холодною водою й доводжу до кипіння. Охолоджую, ріжу. Пропускаю через м'ясорубку із 100 грамами сала й курячим філе. Пасирую в олії 5 хвилин нарізані кубиками морквину й цибулину. Трохи збиваю четверо яєць. Додаю все до печінкової маси. Солю й перчу за смаком. Вичавлюю два-три зубчики часнику. Вимішую.

Викладаю на пергамент у високу прямокутну форму. Верх змащую яйцем. Запікаю майже годину при 180 градусах. Коли охолоне, подаю до столу — нарізавши на скибки й поливши малиновим сиропом. Його готую з кілограма ягід і чотирьох склянок води. Доводжу до кипіння, зменшую вогонь і варю 20 хвилин, знімаючи пінку. Проціджую крізь дрібне сито, ягоди викидаю. Додаю дві склянки цукру і ставлю варити ще на 5 хвилин. Охо­лоджую, переливаю у чисту посудину, щільно закриваю. Тримаю у холодильнику.

Зараз ви читаєте новину «Печінковий паштет поливають сиропом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути