Ексклюзиви
понеділок, 11 січня 2021 05:00

Печериці маринують у власному соку

Автор: ФОТО надала Марина Гармаш
  У маринад для грибів додають суміш перців, лавровий лист і часник
У маринад для грибів додають суміш перців, лавровий лист і часник

— Такі грибочки прикрасять святковий стіл. Під час маринування печериці пускають сік, тож додавати воду не потрібно. Подавати можна за кілька годин після охолодження. Але смачніше, як постоять у холодильнику хоча б ніч, — каже 38-річна ­Марина Гармаш із села Преображенка Оріхівського району Запорізької області.

— 500–600 грамів печериць мию і перекладаю на друшляк, щоб стекла вода. Змішую дві чайні ложки цукру, чайну ложку солі з невеликою гіркою, 50–60 мілілітрів 9-відсот­кового оцту, 120 мілілітрів олії. Та спеції — пів чайної ложки суміші перців горошком, п'ять горошин духмяного перцю, два-три лаврові листки. Окремо ріжу три зубці часнику пластинками. Великі гриби розрізаю на дві-чотири частини, дрібні й середні — готую цілими. Печериці й часник вкидаю в маринад. Тримаю на середньому вогні після закипання ще 5–7 хвилин. Періодично помішую.

Під час приготування гриби пустять сік і вкриються рідиною. Знімаю з вогню, накриваю кришкою, охолоджую. Ставлю в холодильник на 2–3 години. Гриби ароматні, в міру солоні, з кислинкою. Підійдуть для салатів, піци, бутербродів.

Зараз ви читаєте новину «Печериці маринують у власному соку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути