— Для приготування паштету з печінки треба небагато часу й продуктів, — каже 59-річна Віра Мірка з міста Яворів Львівської області.
— Пів кілограма яловичої печінки вимочую 3 години. Заливаю холодною водою й доводжу до кипіння. Охолоджую, ріжу. Пропускаю через м'ясорубку із 100 грамами сала й курячим філе. Пасирую в олії 5 хвилин нарізані кубиками морквину й цибулину. Трохи збиваю четверо яєць. Додаю все до печінкової маси. Солю й перчу за смаком. Вичавлюю два-три зубчики часнику. Вимішую.
Викладаю на пергамент у високу прямокутну форму. Верх змащую яйцем. Запікаю майже годину при 180 градусах. Коли охолоне, подаю до столу — нарізавши на скибки й поливши малиновим сиропом. Його готую з кілограма ягід і чотирьох склянок води. Доводжу до кипіння, зменшую вогонь і варю 20 хвилин, знімаючи пінку. Проціджую крізь дрібне сито, ягоди викидаю. Додаю дві склянки цукру і ставлю варити ще на 5 хвилин. Охолоджую, переливаю у чисту посудину, щільно закриваю. Тримаю у холодильнику.
Коментарі