Пʼятниця, 26 листопада 2010 09:15

Ольга Сумська фарширує індичку морськими гребінцями

Автор: фото: Ольга Каменєва
  Актриса Ольга Сумська ставить на відбите філе індички два морські гребінці та креветку
Актриса Ольга Сумська ставить на відбите філе індички два морські гребінці та креветку

Актриса 44-річна Ольга Сумська філе індички фарширує креветками та морськими гребінцями. Страву подає на листі салату.

— Ця страва — одна з найулюбленіших у нашій родині, — розповідає Ольга Сумська під час виставки "Книжковий світ". — Вона — гвоздь будь-якого застілля. Якщо господиня подасть такий наїдок, то матиме 100-відсотковий успіх. Така страва буде доречна на кожній вечірці.

Ольга розрізає 600 г філе індички на шматки та відбиває. Зверху посипає сіллю та перцем. Дістає з холодильника 300  г морських гребінців та 100 г креветок. Кладе на кожен шматок м'яса по два морські гребінці та креветку.

— Зверху для смаку варто покласти кілька шматочків помідорів, чайну ложку майонезу та пучку тертого твердого сиру. Тоді страва вийде соковитішою.

Ставить у духову шафу. Каже, індичка має запікатися близько 30 хв. при +200°С.

Доки страва готується, актриса розповідає про свій кухарський досвід.

Смажу яйця на маленькому вогні

— Готувати почала у 8 років. Тоді вирішила спекти бісквіт. У рецепті прочитала, що для тіста треба взяти яйця, цукор та борошно. Тоді думала, що гарне тісто має бути крутим та еластичним. Замість склянки борошна додала майже п'ять. Бісквіт вийшов твердий, його ніхто не міг розрізати. Тепер маю понад три сотні рецептів. Умію готувати більш як сім видів борщів. Дуже пишаюся своїм фірмовим рецептом — борщем сумськівським із білими грибами. Найбільшу насолоду отримую, коли чоловік стогне, наминаючи мій борщ. Він теж у мене гарний кухар. Найкраще готує пиріг із вишнями, рецепт якого нам передала його мама. Сама пробувала готувати цю страву, але в нього виходить смачніше. Разом із ним готувати не можемо. Він любить смажити яєшню на сильному вогні і швидко її перевертати, я ж завжди смажу яйця на маленькому вогні.

Ольга поправляє під фартухом корсет чорної сукні. Витирає піт із чола.

— Ніколи не думала, що готувати в корсеті так важко, — зітхає і заглядає до духової шафи. — Запах божественний, скоро будемо витягувати.

Розповідає, що рецепт індички є в її кулінарній книжці "Готуємо разом".

— Написати книжку погодилася без вагань. Спочатку було трохи страшно, бо зараз багато відомих людей видають свої кулінарні книги. У книзі зібрала близько 300 рецептів. Усі фотографії, розміщені у книзі, зроблені на моїй кухні. Власноруч готувала всі страви.

За 5 хв. дістає деко з індичкою. Набирає в ложку юшки, коштує.

— Смакота. Цим соусом можна поливати запечену індичку або їсти з хлібом.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Сумська фарширує індичку морськими гребінцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1283
Голосування Скільки часу Олексій Михайличенко протримається на посаді головного тренера київського "Динамо"?
  • 1) до зими
  • 2) до літа
  • 3) два роки
  • 4) повністю відпрацює трирічний контракт
Переглянути
Погода