Журі конкурсу кухарів "У гостях у осені" сподобалася 3-кілограмова щука, фарширована грибами. Її приготувала шеф-кухар ресторану "Вишенька" з містечка Рудки Самбірського району 40-річна Оксана Лозинська. Конкурс пройшов у місті Кам"янка-Бузька на Львівщині.
— Щуку слід почистити від луски, помити, випотрошити середину, — розповідає кухар. — Тоді відрізати плавники й акуратно зняти шкірку, зсуваючи її пальцями від голови до хвоста. Філе треба від"єднати від кісток.
200 г відварених білих грибів Лозинська пасерує на маслі. Окремо на сковорідці підсмажує 300 г подрібненої цибулі. Висипає все до філе, двічі пропускає через м"ясорубку й рукою вимішує до однорідної маси. Додає яєць, солі, перцю і 100 г дрібно тертого твердого сиру.
Начинкою наповнює шкірку й надає їй форму риби. Завертає у фольгу і ставить у духовку на 40 хв.: 10 хв. запікає при 180–200 градусах і ще півгодини при нижчій температурі (100 градусів).
Вистиглу рибу Оксана ріже на шматки завтовшки 1,5 см і перекладає їх скибочками лимона. За допомогою кондитерського мішечка робить на страві тонку сітку з масла, прикрашає чорними маслинами, листям петрушки.
Коментарі