— Настрій піднімаю тархуновою настоянкою. Вона яскраво-зелена з солодким ароматом, — розповідає Марія КУНДЕЛЬСЬКА, 41 рік, із міста Біла Церква Київської області. — Раніше думала, що з цієї трави тільки газовані напої роблять, доки не кинула її в горілку.
Споліскую 50 грамів свіжого тархуну. Розкладаю тонким шаром на рушник. Коли обсохне, ріжу й посипаю двома столовими ложками цукру. Накриваю миску плівкою на 20 хвилин, щоб виділився сік. Перекладаю листя у банку і заливаю пів літра горілки. Закриваю й струшую. Ставлю у темне місце. Збовтую раз на добу. Настоянка зріє три дні. Далі ціджу через складену вчетверо марлю. Тоді напій не буде каламутний.
×
Коментарі