понеділок, 27 квітня 2020 06:05

Настоянка з тархуну зріє три дні

— Настрій піднімаю тархуновою настоянкою. Вона яскраво-зелена з солодким ароматом, — розповідає Марія КУНДЕЛЬСЬКА, 41 рік, із міста Біла Церква Київської області. — Раніше думала, що з цієї трави тільки газовані напої роблять, доки не кинула її в горілку.

Споліскую 50 грамів свіжого тархуну. Розкладаю тонким шаром на рушник. Коли обсохне, ріжу й посипаю двома столовими ложками цукру. Накриваю миску плівкою на 20 хвилин, щоб виділився сік. Перекладаю листя у банку і заливаю пів літра горілки. Закриваю й струшую. Ставлю у темне місце. Збовтую раз на добу. Настоянка зріє три дні. Далі ціджу через складену вчетверо марлю. Тоді напій не буде каламутний.

Зараз ви читаєте новину «Настоянка з тархуну зріє три дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути