Ексклюзиви
середа, 21 липня 2010 02:33

На смак сарана нагадує оселедець

Сарану найбільше споживають у Китаї, Таїланді та Північній Африці. У Ізраїлі сарану вважають кошерною їжею — ту, яку, за релігійними переконаннями, можна споживати іудеям. За смаком вона нагадує копчений оселедець.

— Зазвичай сарану смажать. Це дуже швидко і смачно, — розповідає китайський студент університету ім. Шевченка Чжан Хвей, 23 роки. — Потрібно 450 грамів комах, 230 грамів арахісової олії або масла, 600 грамів води, сіль та оцет за смаком. Спершу видаляю ніжки та крила. Кладу сарану у важку глибоку сковороду з водою і сіллю. Варю на повільному вогні протягом півгодини, доки комахи не розм"якнуть. Потім збільшую вогонь, щоби випарувати воду, і знову зменшую. Додаю олію. Смажу на повільному вогні, доки сарана не стане хрусткою. Наприкінці збризкую оцтом і посипаю сіллю.

Щоби приготувати із сарани паштет, треба 450 г комах, півцибулини, два зубки часнику, 230 г арахісу або кеш"ю, 200 г оливкової або арахісової олії, 50 г масла, сіль, перець та інші приправи за смаком.

— Ніжки та крила можна не відривати. Смажу комах із цибулею та часником до хрускоту, потім зливаю олію. Розтовкую сарану в ступці з додаванням горіхів, солі та перцю. Наприкінці додаю масло і ще раз перемішую.

Паштет найкраще смакує охолодженим, тому після приготування страву слід покласти у холодильник на 2 год. Їдять намащеним на хліб.

У Києві сарани не продають.

Зараз ви читаєте новину «На смак сарана нагадує оселедець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути