Ексклюзиви
понеділок, 15 липня 2019 07:46

М'ясний рулет начиняють сливами

Автор: www.Tochka.net
  Рулет зі сливами перев'язують нитками і натирають з усіх боків томатною пастою. Запікають дві години. Страва смачна як гаряча, так і холодна
Рулет зі сливами перев'язують нитками і натирають з усіх боків томатною пастою. Запікають дві години. Страва смачна як гаряча, так і холодна

— Жорстке м'ясо рятую сливами. Вони своїм соком роблять його м'якішим і додають фруктового присмаку, — розповідає Неля Сологуб, 46 років, з міста Перечин Закарпатської області. — Коли гості вперше пробували мій рулет зі сливами, думали, що то крупні вишні. Вона як розімліє, втрачає аромат. Чутно тільки, що це ягода.

Миє 1 кг свинячої корейки та вирізає кістки. Накриває плівкою і відбиває кухонним молотком. Виймає кістки із 300 г слив і розрізує на дві частини. Розкладає їх рядком на м'ясі та загортає його в рулет.

— Замість слив можна брати копчений чорнослив. Він має сильніший аромат, тому вистачить 100 грамів. Сушений не підійде. В ньому немає соків і аромат слабенький.

Перев'язує рулет нитками і натирає з усіх боків томатною пастою. Посипає по 1/3 ч. л. солі, меленого коріандру й паприки. Залишає маринуватися в холодильнику на 2 год. Тоді перекладає в змащене олією деко. Ставить пектися в розігріту до 180°C духовку на 2 год.

— У мене духовка слабо пече, тому замотую рулет у рукав. У ньому м'ясо швидше просмажиться.

Дістає м'ясо з духовки, розрізає рукав і перекладає на ­блюдо. Зверху поливає соусом чатні. Для його приготування розрізує навпіл 1 кг слив. Ріже дрібно дві червоні цибулини та стручок червоного гострого перцю. Пропускає через прес три зубчики часнику. Дрібно натирає 200 г кореня імбиру. Змішує усе зі сливами і ставить на середній вогонь.

— Наливаю 50 мілілітрів води. Решту рідини соус отримає від слив.

Приправляє трьома товченими бруньками гвоздики, по 1 ч. л. меленого коріандру, солі й меленого духмяного перцю. Додає в каструлю 100 г цукру та доводить до кипіння. Зменшує вогонь і тушкує соус 1 год. до стану джему.

— Цей індійський соус підходить не тільки для рулету. Смакує з печеною птицею чи рибою. У нього настільки сильний присмак, що досить умокнути шматок твердого сиру і вже готова закуска.

У джем наливає 3 ст. л. яблучного оцту й перемішує. Готове чатні знімає з ­вогню. Половину залишає в мисці для рулету, а решту розливає по стерилізованих невеликих банках. Закриває герметично кришками і зберігає на зиму. Поливає соусом м'ясний рулет і подає. Страва смачна як гаряча, так і холодна.

Ткемалі роблять із кислих ягід

— Коли хочеться кислуватого присмаку, роблю ткемалі. Без цього соусу грузини не сідають за стіл. Із ним їдять майже все, — розповідає Неля Сологуб. — Сливи уварюються в чотири рази. Їх варто взяти із запасом.

На 1 кг соусу бере 4 кг кислих слив. Заливає водою, щоб покривала плоди й варить, доки вони не розваряться. Періодично помішує соус, щоб не пригорів. Перетирає його через сито і ще раз ставить на малий вогонь, щоб утворилася суміш консистенції рідкої сметани. Додає дрібно посічений пучок кінзи та два пучка кропу. Пропускає через прес головки часнику, подрібнює ­гострий перець. Усе змішує, варить 5 хв. і вимикає вогонь.

Зараз ви читаєте новину «М'ясний рулет начиняють сливами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути