четвер, 14 січня 2010 19:18

М"ясних їжаків фарширують яйцями

Автор: фото: Валерія ВОЄВОДІНА
  Вікторові та Аліні тітка приготувала яєчного колобка. Пеньок зробила з білого хліба
Вікторові та Аліні тітка приготувала яєчного колобка. Пеньок зробила з білого хліба

- М"ясних фаршированих їжаків уперше приготувала на день народження сина 2-річного Андрійка. Вичитала рецепт у журналі. Малий був у захваті, - розказує полтавка Тетяна Гончар, 33 роки. - Їх нескладно робити. Спершу змішую кілограм фаршу з яйцем. Добавляю розмочену в молоці булку. Солю, перчу.

Для начинки потрібно 12 варених яєць, варена морквина, 100 г твердого сиру, два-три зубки часнику та дві ложки майонезу.

- Сир і моркву натираю на дрібній тертці, видушую часник. Варені яйця розрізую навпіл, виймаю жовтки, перетираю їх із морквою та сиром. Щоб начинка була пластична, перемішую її з майонезом. Фарширую яйця і складаю їх докупи. Виходить знову ціле яйце.

Тетяна бере шматок м"ясного фаршу, на долоні розпліскує, як оладок. Посередині кладе яйце. Обгортає його фаршем. З одного боку виліплює пальцями ніс, як у їжака.

- Його треба трішки підняти вгору, щоб їжак веселий вийшов. З чорного перцю горошком робимо очі та ніс. У спину втикаємо тонку вермішель - вийдуть голочки.

Їжаків викладає на змащене олією деко, випікає в духовці півгодини на середньому вогні.

Подаю мишу на вареній ковбасі, помідорі та хлібі

Киянка 18-літня Ганна Павлова готує із яєць колобка для своєї племінниці Аліни.

- У підсолену киплячу воду кладу жовток. Коли звариться, виймаю ложкою, аби остиг, - розповідає Ганна. - Тим часом у скибці хліба на сковороді вирізаю круг та виливаю туди білок. Смажу з обох сторін. Потім білок дістаю з хліба, на дірку виставляю жовток. Виходить колобок на пеньку. Очі йому роблю з горошків перцю, рот та капелюшок - із крабових паличок. Мала не може дочекатися, коли до кінця приготую. А звичайної яєчні не їсть.

У журналі "Твой малыш" Ганна вичитала рецепт миші.

- Тілом є яйце, зварене вкруту. Прорізаю для вух два подовгасті отвори. Вставляю туди кружальця огірка. Очі роблю зі шматків чорних маслин, ніс - із болгарського перцю, хвіст із галузки кропу чи петрушки. Подаю мишу на вареній ковбасі, помідорі та хлібові. Виглядає дуже гарно. Ще виписала десерт для дітей - сніговик із бісквіту.

Тісто місить із шести яєць, півтори склянки цукру, дрібки солі, двох із половиною склянок борошна та трохи соди, погашеної оцтом. Усе збиває міксером.

- Форми сніговика купила на базарі по 15 гривень. Їх нічим не змащую. Тісто накладаю ложкою до половини форми. Печу в духовці 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. У той час важливо не відкривати дверцят, тісто може не піднятися. Готового сніговика розрізую навпіл, змащую його молоком, аби став м"якшим. З"єдную та ставлю в холодильник на добу. Потім мороженою чорницею викладаю на коржі очі, малюю брови й усмішку. Збитими вершками довкола сніговика роблю сніг.

Зараз ви читаєте новину «М"ясних їжаків фарширують яйцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути