— Рулети з грибною підливою є суто осінньою стравою. Сушені та заморожені гриби не дадуть того аромату, що свіжі, — каже киянка Леся Мартинюк, 37 років.
600 г свинини нарізає шматками й відбиває їх із двох боків.
— Ріжу поперек м'ясних волокон, щоб потім м'ясо було соковите.
Всипає по 1/2 ч. л. солі та чорного меленого перцю.
— Я не вкидаю більше ніяких приправ, щоб не перебивати грибний аромат. Любителі пряного смаку можуть додати суміш італійських трав. Там є базилік, орегано, чебрець.
Складає м'ясо в лоток і наливає 50 мл соєвого соусу. Накриває кришкою і ставить у холодильник на 12 год.
Миє 200 г білих грибів і ріже малими шматками.
— Готувала і з лисичками. Також було смачно. Якщо немає лісових грибів, можна взяти магазинні печериці. Але варити їх слід менше, приблизно 5 хв.
Білі гриби варить у киплячій воді 10–15 хв. і скидає на друшляк. Воду, в якій варилися гриби, залишає для приготування соусу. Для омлету міксером збиває три яйця з дрібкою солі. Змішує їх з половиною подрібнених грибів і виливає цю суміш на розігріту пательню. Обсмажує з двох боків і знімає омлет на тарілку. Розділяє його на чотири рівні частини і кладе на відбиті шматки м'яса. Кожен згортає рулетом, щоб омлет опинився всередині. Зверху замотує у фольгу, притискаючи з боків, щоб краї залишалися рівні.
Перекладає їх у глибоку форму. Запікає 15 хв. за температури 180°С. Виймає і охолоджує. Лише потім знімає фольгу.
— Коли готувала вперше, фольгу зірвала одразу. Рулети зіпсувалися, краї стали рваними.
Для підливи чистить одну цибулю і ріже дрібними кубиками. Ставить сковороду на середній вогонь і наливає 3 ст. л. олії. Вкидає цибулю. Смажить до золотистого кольору. Висипає сюди другу половину грибів і смажить 5 хв. У грибний відвар всипає 1 ст. л. борошна. Перемішує і додає цибулю та гриби. Чистить зубчик часнику та вкидає його у підливу. Коли закипить, наливає 2 ст. л. сметани. Кип'ятить ще 5 хв. на малому вогні та знімає з плити. Рулети складає назад у цю саму форму, поливає підливою. Ставить на 15 хв. у розігріту до 180°С духовку.
Коментарі