понеділок, 23 жовтня 2017 07:45

М'ясні рулети з грибною підливою запікають двічі

Автор: www.lambit.com.ua
  Рулетики зі свинини начиняють омлетом та лісовими грибами. Смакують як основна страва. Їдять їх гарячими
Рулетики зі свинини начиняють омлетом та лісовими грибами. Смакують як основна страва. Їдять їх гарячими

— Рулети з грибною підливою є суто осінньою стравою. Сушені та заморожені гриби не дадуть того аромату, що свіжі, — каже киянка Леся Мартинюк, 37 років.

600 г свинини нарізає шматками й відбиває їх із двох боків.

— Ріжу поперек м'ясних волокон, щоб потім м'ясо було соковите.

Всипає по 1/2 ч. л. солі та чорного меленого перцю.

— Я не вкидаю більше ніяких приправ, щоб не перебивати грибний аромат. Любителі пряного смаку можуть додати суміш італійських трав. Там є базилік, орегано, чебрець.

Складає м'ясо в лоток і наливає 50 мл соєвого соусу. Накриває кришкою і ставить у холодильник на 12 год.

Миє 200 г білих грибів і ріже малими шматками.

— Готувала і з лисичками. Також було смачно. Якщо немає лісових грибів, можна взяти магазинні пече­риці. Але варити їх слід менше, приблизно 5 хв.

Білі гриби варить у киплячій воді 10–15 хв. і скидає на друшляк. Воду, в якій варилися гриби, залишає для приготування соусу. Для омлету міксером збиває три яйця з дрібкою солі. Змішує їх з половиною подрібнених грибів і виливає цю суміш на розігріту пательню. Обсмажує з двох боків і знімає омлет на тарілку. Розділяє його на чотири рівні частини і кладе на відбиті шматки м'яса. Кожен згортає рулетом, щоб омлет опинився всередині. Зверху замотує у фольгу, притискаючи з боків, щоб краї залишалися рівні.

Перекладає їх у глибоку форму. Запікає 15 хв. за температури 180°С. Виймає і охолоджує. Лише потім знімає фольгу.

— Коли готувала вперше, фольгу зірвала одразу. Рулети зіпсувалися, краї стали рваними.

Для підливи чистить одну цибулю і ріже дрібними кубиками. Ставить сковороду на середній вогонь і наливає 3 ст. л. олії. Вкидає цибулю. Смажить до золотистого кольору. Висипає сюди другу половину грибів і смажить 5 хв. У грибний відвар всипає 1 ст. л. борошна. Перемішує і додає цибулю та гриби. Чистить зубчик часнику та вкидає його у підливу. Коли закипить, наливає 2 ст. л. сметани. Кип'ятить ще 5 хв. на малому вогні та знімає з плити. Рулети складає назад у цю саму форму, поливає підливою. Ставить на 15 хв. у розігріту до 180°С духовку.

Зараз ви читаєте новину «М'ясні рулети з грибною підливою запікають двічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути