середа, 07 березня 2012 07:00

Морські гребінці тушать із диким рисом

Автор: фото: Андрій Шматов
  Шеф-кухар столичного ресторану ”Мантра” Вадим Рудник викладає страву із тушкованих овочів і морських гребінців. Підливою із вершками прикрашає краї тарілки
Шеф-кухар столичного ресторану ”Мантра” Вадим Рудник викладає страву із тушкованих овочів і морських гребінців. Підливою із вершками прикрашає краї тарілки

Шеф-кухар ресторану "Мантра" 29-річний Вадим Рудник перед 8 Березня радить, чим пригощати жінок. За 30 хв. готує три страви з афродизіак-меню.

— Це збуджуюча їжа, назва походить від імені грецької богині любові Афродити. У стравах є продукти, що підсилюють сексуальну енергію, чуттєвість. Приготую салат, основну страву й десерт.

Вадим спростив рецепти, щоб будь-який чоловік міг упоратися за годину. Усі продукти обійдуться до 150 грн. Більшість можна знайти в холодильнику кожної господині.

— Майонез, горіхи, лимон, яблуко, рис, часник, олія, вершкове масло. Можливо, навіть коньяк не доведеться купувати. Перевірте зранку, чи є вдома ці продукти.

Ставить розморожуватися вісім морських гребінців і 50 г морської капусти. Вона продається нашаткована із перцем чилі. Він піднімає тиск і викликає легке збудження. Доки капуста розморожується, готує соус до салату. Подрібнює й збиває в блендері пів'яблука без шкірки, два горіхи, по столовій ложці майонезу та соку лимона. Солить і перчить за смаком.

— Можна ще додати чайну ложку соєвого соусу, але якщо нема, то не страшно. Щоб салат пахнув весняною свіжістю, тонкою соломкою шинкую свіжий огірок. Треба купити 40 грамів соєвих ростків. Розділіть на дві частини. Одну — в салат.

Змішує соус, огірок, соєві паростки й розмерзлу капусту. Салат викладає на тарілку й прикрашає квіткою.

— Після салату подасте основне гаряче блюдо — морські гребінці з тушкованими овочами й диким рисом. Дикий — бо росте сам по собі. Він чорний. Можна замінити звичайним. Заздалегідь попросіть дружину зварити вам рис. Матимете готовий інгредієнт.

Гребінці багаті на йод і кальцій. Вони ситні, але не обтяжують шлунок. Кухар їх солить і перчить. Доки маринуються, розрізає навпіл два шампіньйони. Нарізує кільцями завтовшки 1,5 см свіжий кабачок. Крає їх надвоє.

— Купіть найменші кабачок, цибулину порею й червоний болгарський перець. Із великого вистачить четвертинки. Зайвими овочі не будуть. Нарізайте все такими шматками, щоб наколоти на виделку.

На сковороду ллє 2 ст. л. олії й злегка обсмажує гребінці, відсовує й висипає овочі з грибами. Усе помішуючи, тримає на малому вогні хвилину. Додає ложку вершкового масла, подрібнений зубець часнику, солить, перчить. Вливає 2 ст. л. води, перемішує, накриває кришкою й тушкує ще хвилину. Потім всипає 3 ст. л. відвареного рису й стільки ж сметани чи вершків. Знову тушкує хвилину.

— Гребінці готові. Найкраще купити малу коробочку вершків або чотири порційних до кави. Соєві ростки їдять сирими, вони пройдуть теплом від гарячих овочів на тарілці. На вогні розлізуться. Вийде дві порції по чотири гребінця з овочами. На сковорідці залишиться підлива. Нею з ложки для декору поллєте кривими патьоками краї тарілки.

Зараз ви читаєте новину «Морські гребінці тушать із диким рисом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути