понеділок, 20 травня 2019 05:06

Морозиво присмачують вишнями

— Домашнє морозиво в сотні разів смачніше за магазинне, — каже 35-річна Ірина Солоденко з Херсона. — У його приготуванні нічого складного немає. Єдина проблема — коли готуєш без морожениці, треба часто помішувати, інакше траплятимуться неприємні частинки льоду. В іншому все просто.

Для приготування вишневого морозива бере літр вершків 33% жирності, 30 грамів сухого молока, 200 грамів цукрової пудри, 100 грамів цукру, 350 мл вишневого сиропу, 500 грамів морожених вишень без кісточок, волоські горіхи для посипки.

— Вершки, цукрову пудру й молоко збиваю міксером на слабкій швидкості до утворення однорідної маси. Заливаю цю суміш у каструлю з товстим дном. Ставлю на середній вогонь. Постійно помішуючи, доводжу до стану, коли от-от має закипіти.

Знімає з вогню. Ставить каструлю в миску з холодною водою. Мішає масу ложкою, щоб охолодилася. Коли вода в мисці стає теплою, замінює її на холодну. Мішає до повного охолодження.

— Пересипаю масу в попередньо охолоджений в морозилці пластиковий контейнер. Накриваю харчовою плівкою. Ставлю в холодильник на 8–10 годин. Тим часом вишні ділю на половинки й обдаю ­окропом.

Засипає вишні в сотейник. Додає цукор і карамелізує. Зайву рідину зціджує. Діставши охолоджену вершкову масу, вливає в неї холодний вишневий сироп. Ретельно помішуючи вінчиком, доводить до однорідності.

— Тоді ж додаю й вишні. Перемішую й ставлю в морозилку. Наступні дві години кожні 10–15 хвилин перемішую масу вінчиком. Стараюсь робити це якомога частіше, адже тоді текстура морозива буде ще ніжнішою.

Перед подачею морозиво посипає волоськими горіхами. Подрібнює їх качалкою до утворення крихти середнього розміру.

Зараз ви читаєте новину «Морозиво присмачують вишнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути