понеділок, 14 січня 2019 00:40

Морквяний торт змащують сирно-сметанним кремом

Автор: WWW.EDIMDOMA.RU
  У коржі для морквяного торта додають родзинки, курагу та горіхи. Десерт їдять охолодженим
У коржі для морквяного торта додають родзинки, курагу та горіхи. Десерт їдять охолодженим

— Від десертів відмовитися не можу. Але намагаюся готувати лише корисні. Один із таких — морквяний торт. Цукру в нього кидаю небагато. Як у тісто, так і в крем. Виходить смачний і ніжний, — каже 38-річна Дарія ­Вуличенко з Одеси.

Для приготування тіста бере 300 г борошна, 150 г цукру, чотири яйця, морквину середнього розміру, 220 мл олії, по невеликій жменьці родзинок, кураги й злегка підсмажених грецьких горіхів, чайну ложку розпушувачу й сіль на кінчику ножа.

— Яйця збиваю з цукром в однорідну масу. Вливаю олію. Ретельно перемішую й присолюю. Просіваю через сито борошно й домішую в нього розпушувач. Поступово все поєдную. Борошно в яєчну суміш досипаю маленькими порціями. Після кожної все перемішую.

Додає в отриману масу потерту на дрібній тертці моркву. Також всипає подрібнені горіхи та сухофрукти. Усе перемішує й ділить тісто на дві частини.

— Можна не ділити. Але тоді доведеться випечений торт розрізати на два коржі. Форму встеляю пергаментним папером. Нічим не змащую. Завдяки олії в тісті папір легко знімається.

Ставить у нагріту до 180°C духовку. Кожен корж випікає приблизно по 20–25 хв. Температуру не підвищує. Готовність коржів перевіряє зубочисткою.

— Коли випечуться, виймаю з духовки й лишаю на 10 хвилин у формі. Це треба, щоб коржі не розламалися. Потім дістаю із форми, знімаю пергамент й викладаю на дощечку. Чекаю до повного охолодження.

Коржі змащує кремом. Для його приготування бере 300 г домашнього сиру, 250 г сметани, 4 ст. л. цукрової пудри та щіп­ку ваніліну.

— Сир перетираю через сито. Змішую із пудрою й ваніліном. Заливаю все сметаною й ретельно перемішую. Збиваю міксером 7 хв. Суміш виходить однорідна й не розтікається.

Зараз ви читаєте новину «Морквяний торт змащують сирно-сметанним кремом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути