— Коли була вагітною, робила собі безалкогольні коктейлі, — говорить киянка Соломія Авинська, 28 років.
— Найбільше любила мохіто. Його роблять на основі кубинського рому.
Соломія бере п'ять гілочок свіжої м'яти, це приблизно 40 г. Дрібно січе ножем, висипає у високу склянку. Додає розрізаний на чотири частини лайм. Вичавлює із нього сік. Тоді перетирає масу дерев'яною лопаткою. Доливає у склянку 100 г соку журавлини.
— Краще видавити його зі свіжих ягід. Доливаю 30 грамів цукрового сиропу. Його роблю із 5 столових ложок коричневого цукру на склянку води. Якщо сік свіжий, його можна просто засолодити і дати більше у коктейль. Доливаю у склянку 200 грамів содової, кладу кілька порізаних скибок солодкого мандарина.
До коктейлю додають подрібнений лід. За бажанням — 30 г світлого рому. Подають у високих склянках, прикрашених м'ятою. Напій освіжає у спеку, покращує апетит.
Коментарі