Італійський м"який сир моцарела відомий як сир для піци. Його додають до салату "Капрезе", в якому перемішують із помідорами, посипають базиліком, солять, перчать і поливають оливковою олією.
Сир дозріває від одного до чотирьох днів і довго не зберігається. Найсмачніша — одноденна моцарела. Молоко спочатку згортають сичужним ферментом і нагрівають до 80–90°С. Мішають, доки не вийде еластична маса, з якої відрізають шматки і ліплять сир різної форми.
Класичну моцарелу роблять із молока чорних буйволиць. Але такий купити майже неможливо. На полицях магазинів він лише з коров"ячого молока.
У столичному "МегаМаркеті" у ТЦ "Більшовик" продається моцарела спільного українсько-італійського виробництва. Сир герметично запакований по 280 г. Коштує 14,58 грн. Кілограмова упаковка — 37,38 грн. Маленькі кульки, що плавають у розсолі, продають за 13,50 грн (168 г).
У маркеті можна купити датську моцарелу двох видів. Терта дорожча за брикетик на 36 коп. і коштує 18,06 грн за 200 г.
Найдешевша "Моцарела українська" торгової марки "Славія" Баштанського сирзаводу. Кілограм обійдеться у 27,78 грн.
Коментарі