Ексклюзиви
Понеділок, 20 серпня 2007 14:36

Моцарелу готують із молока чорних буйволиць

Автор: фото: reuters/Dario Pignatelli
  Жителі італійського села Фрозолоне, що на півдні країни, спеціалізуються на виготовленні моцарели. Щодня сільські майстри показують витвори з сиру. Сировар у своєму магазині демонструє сир качкавал — його підвішують на мотузках
Жителі італійського села Фрозолоне, що на півдні країни, спеціалізуються на виготовленні моцарели. Щодня сільські майстри показують витвори з сиру. Сировар у своєму магазині демонструє сир качкавал — його підвішують на мотузках

Італійський м"який сир моцарела відомий як сир для піци. Його додають до салату "Капрезе", в якому перемішують із помідорами, посипають базиліком, солять, перчать і поливають оливковою олією.

Сир дозріває від одного до чотирьох днів і довго не зберігається. Найсмачніша — одноденна моцарела. Молоко спочатку згортають сичужним ферментом і нагрівають до 80–90°С. Мішають, доки не вийде еластична маса, з якої відрізають шматки і ліплять сир різної форми.

Класичну моцарелу роблять із молока чорних буйволиць. Але такий купити майже неможливо. На полицях магазинів він лише з коров"ячого молока.

У столичному "МегаМаркеті" у ТЦ "Більшовик" продається моцарела спільного українсько-італійського виробництва. Сир герметично запакований по 280 г. Коштує  14,58 грн. Кілограмова упаковка — 37,38 грн. Маленькі кульки, що плавають у розсолі, продають за 13,50 грн (168 г).

У маркеті можна купити датську моцарелу двох видів. Терта дорожча за брикетик на 36 коп. і коштує 18,06 грн за 200 г.

Найдешевша "Моцарела українська" торгової марки "Славія" Баштанського сирзаводу. Кілограм обійдеться у 27,78 грн.

Зараз ви читаєте новину «Моцарелу готують із молока чорних буйволиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода