Ексклюзиви
понеділок, 05 листопада 2018 07:56

Медальйони поливають густим соусом із білих грибів

Автор: www.t-bone.ua
  Медальйони з грибним соусом подають на стіл гарячими
Медальйони з грибним соусом подають на стіл гарячими

— Цього року вродило стільки грибів, що чоловік аж косив їх у посадці. Немає сил згинатися й зрізати. А так хап-хап — і повне відро, — розповідає 58-річна Марія ­Тюніна із селища Чуднів Житомирської області. — Сушених не люблю, тому морожу. З ними готую медальйони з грибним соусом.

Миє 500 г телячої чи свинячої вирізки й розрізає на чотири медальйони. Солить і перчить із двох боків. Змащує олією і маринує 15 хв. Обгортає шматки фольгою по боках. Верх і низ мають залишитися відкритими.

— До цього пристосування додумалася сама. Раніше скільки не робила медальйони, ніяк не могли тримати форми. З фольговими бортиками виходять круглі та підрум'янені.

Для цього відрізає шматок фольги завдовжки 30 см і ділить на три рівні частини. Отриманим джгутом обгортає медальйони кілька разів і закріплює край. М'ясо виглядає, ніби в гнізді. Підсмажує його по 5 хв. із кожного боку. ­Перекладає на деко і запікає 15–20 хв. у розігрітій духовці за температури 180°С.

Чистить 200 г білих грибів і цибулину. Ріже дрібними шматками. Подрібнює два зубчики часнику й пучок петрушки. Обсмажує все, крім зелені, 2–3 хв. Наливає 15 мл коньяку і чекає, щоб випарувався.

— Завдяки алкоголю буде пікантний соус. Додаю його майже до всіх м'ясних страв.

Додає по 1/3 ч. л. солі та чорного меленого перцю. Заливає 100 мл вершків і перемішує. Як тільки соус закипить, додає петрушку і готує соус ще 3 хв. Вимикає і поливає ним медальйони.

— Страву на стіл подаю одразу. Гаряче м'ясо краще вбирає грибний соус.

Грибний плов запікають у духовці

— М'ясо на наших столах тепер розкіш, тому плов роблю з опеньками. Ці гриби всюди доступні, — говорить Антоніна Гоєр, 48 років, із селища Семенівка Полтавської області. — Запікаю страву в духовці.

Чистить цибулину та дві середні морквини. Подрібнює і об­смажує на олії 4 хв. Додає 300 г попередньо проварених опеньків. Чекає, коли випарується зайва рідина з грибів. Додає 2 ст. л. томатної пасти та дрібку солі. Тушкує на малому вогні. Промиває двічі склянку рису. Висипає в каструлю з товстими стінками і заливає двома склянками води. Додає смажені овочі. Ставить у духовку. Запікає до готовності рису.

— Тут усе просто. Аби тільки не забути періодично заглядати в каструлю, чи не википіла вода. Підливаю по півсклянки за потреби.

Зараз ви читаєте новину «Медальйони поливають густим соусом із білих грибів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути