— Улітку люблю робити торти зі свіжих фруктів і ягід. На городі саме поспіла малина, назбирала її вже 3 літри. Зробила малиновий торт. 5-річна донька з'їла одразу три шматки. Нехай їсть, бо продукти всі свіжі й натуральні, — каже чернігівка Тетяна Нечай, 36 років.
Для тіста просіює склянку борошна вищого сорту, змішує зі 100 г меленого мигдалю, трьома столовими ложками цукру. Розбиває яйце, додає дрібку солі, 120 г вершкового масла. Вимішує масу великою ложкою, тоді — руками. Ставить у холодильник на дві години.
— Як тісто застигне, кладу на посипану борошном дошку. Розкатую корж товщиною в півсантиметра. Викладаю тісто у змазану жиром форму, краї загортаю по висоті бортів. Накриваю фольгою для запікання, ставлю в розігріту до 180 градусів духовку. Тримаю 25 хвилин. Готовий корж має бути золотистого кольору.
Доки випікається основа, готує фруктовий крем. Склянку ягід малини перетирає через сито, змішує із 0,5 кг м'якого сиру. Засипає 120 г цукру, вичавлює сік одного лимона.
— Збиваю блендером склянку вершків 30-відсоткової жирності. Завжди купую в пакетах чи домашні на базарі. Аерозольні довго тримати не можна, то сплошна хімія. Від малиного соку крем виходить рожевого кольору. Завдяки вершкам — масткий, м'який на смак.
Розчиняє в холодній воді 18 г желатину. Вводить у сирну масу додає збиті вершки. Крем ставить у холодильник на 30 хв.
— Виймаю основу із духовки, знімаю фольгу і відставляю охолонути.
Крем заправляє в кондитерський мішок, візерунками вичавлює на корж. Поверху прикрашає добірними ягодами малини. Готовий торт ставить у холодильник на 2 год., щоб крем застиг і просочив тісто.
— Змелюю в кавомолці цукор на пудру, посипаю ягоди. Малина виглядає, наче притрушена снігом.
Коментарі