Ексклюзиви
Понеділок, 06 квітня 2015 07:55

Лосося маринують в апельсиновому джемі

Автор: ФОТО: Олег ЖМАЧЕНКО
  Запечений лосось зі спеціями й овочі-гриль містять мінімум жирів. Підійдуть до обіду тим, хто дотримується низькокалорійної дієти
Запечений лосось зі спеціями й овочі-гриль містять мінімум жирів. Підійдуть до обіду тим, хто дотримується низькокалорійної дієти

— Лосось — універсальна риба і до овочів, і до будь-якого гарніру. Може бути і дієтичною, і жирною. Приготувати можна багатьма способами, — каже шеф-кухар і власник столичного ресторану "Ін Муд" Хусам Аль Ямані.

Готує лосось з овочами-гриль. Це корисна малокалорійна страва.

— Промиваю шматок філе вагою грамів 200. З усіх боків солю й перчу. Рівномірно вичавлюю на рибу сік і цедру одного лимона. Можна додати приправ на смак: подрібненого часнику, коріандру. Хто любить рибу гострішу — трохи меленого чилі. Головне — розподілити приправи по всьому шматку. Лишаю на 15 хвилин постояти і розігріваю духовку до 200 градусів. Вистилаю деко папером, змазую ­олією. Кладу рибу шкіркою донизу й запікаю 15 хвилин. Ріжу по три скибки баклажана, зеленого і червоного болгарського перцю. Солю й перчу, підсмажую на сковорідці-гриль. Готову рибу кладу на велику тарілку, поряд — шматочки овочів. Посипаю для декору паприкою. Кладу скибку лимона. Ним можна збризнути рибу ще раз.

Хто любить жирніший лосось, з такого самого шматка риби може зробити стейк. Кухар солить і перчить шматок. Щедро обмазує сметаною й панірує в сухарях.

— Магазинних не використовую. Підсушую хліб і дрібню на крихти. Молочна кислота у сметані зробить філе ніжним всередині, а паніровка — хрумким зовні. Викладаю на розпечену сковорідку з олією. Смажу 15 хвилин на середньому вогні. Час від часу перевертаю, аби риба не підгоріла. Подаю гарячою з вареним рисом.

До святкового стола пропонує приготувати лосось з апельсиновим джемом.

— Вичавлюю сік з апельсина. Роблю маринад: 2 столові ложки джему з апельсина змішую із соком. Додаю по 2 столові ложки гірчиці й соєвого соусу. Посипаю все коріандром на кінчику ножа й перемішую. Ріжу півкіло філе лосося на рівні шматки. Підсолюю й викладаю у форму для запікання. Заливаю маринадом. Даю постояти півгодини, аби лосось увібрав аромати. Частину маринаду можна лишити й заправити ним потім листя салату. Не пожалкуєте: смак — пікантно-солодкий і водночас пряний.

Рибу в маринаді посипає насінням кунжуту. Ставить у розігріту до 180 градусів духовку. За 15 хв. дістає й одразу подає.

Зараз ви читаєте новину «Лосося маринують в апельсиновому джемі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі