вівторок, 12 вересня 2017 06:45

Листковий штрудель випікають 30 хвилин

— Декілька років тому знайшла рецепт пирога з грибами. Спочатку не вірила, що листкове тісто та гриби — сумісні. Думала, таке лише для солодкої випічки. Але грибний штрудель виявився смачним, — говорить 54-річна Тамара Поліщук із Житомира.

Для пирога Тамара Миколаївна використовує 200 г листкового тіста, 500 г свіжих печериць, одну цибулину, два зубчики часнику, двоє курячих яєць, 1 ч. л. вершкового масла та 0,5 ч. л. олії. Сіль і перець додає за смаком.

— Розморожую листкове тісто за кімнатної температури. Ріжу цибулю кубиками й обсмажую в вершковому маслі до м'якості. Тонкими скибками нарізаю гриби та додаю їх до цибулі. Смажу до готовності. Потім варю яйця. Коли охолонуть, очищаю та нарізаю кубиками. Подрібнюю часник. Додаю все до грибної суміші. Солю й перчу начинку. Змащую деко олією та викладаю шар тіста. З одного краю висипаю грибну начинку і складаю навпіл. Пласт не має бути надто широкий. Якщо куплене тісто має квадратну форму, розрізаю його і готую два невеликих штруделі.

Пиріг випікає 30 хв. за температури 220°С. Подає з чаєм. Страва розрахована на чотирьох осіб.

Зараз ви читаєте новину «Листковий штрудель випікають 30 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути