Рецепт "лінивої картоплі" 41-річна Тетяна Завгородня з Черкас вигадала сама. Приготування не займає багато часу.
— Я готувала у мікроволновці картоплю з майонезом. Чистила й нарізала дольками. На дно скляної каструлі наливала три столові ложки олії, висипала картоплю, щоб до верху не доставало сантиметрів три. Зверху клала дві столові ложки жирного майонезу. Солила за смаком і перемішувала. Ставила у пічку на 20–25 хвилин, — розказує Тетяна Завгородня.
Каже, зверху клала курячі стегенця, посипані сіллю й перцем. Проколювала їх у кількох місцях ножем. Накривала каструлю пластиковою кришкою для мікрохвильової печі.
Потім жінка придумала ще один рецепт. До картоплі додала нарізаної капусти. Курячі стегенця порізала на шматочки та влила 3 ст. ложки олії. Посолила, поперчила і поставила у піч теж хвилин на 20.
— Капуста пускає сік, перемішується з курячим бульйоном. Інколи ще додаю цибулю. Картопля виходить дуже смачна. Такої порції вистачає на сім"ю з трьох чоловік, — каже Завгородня.
Коментарі