— Узимку готую лимонну настоянку, — розповідає 42-річний Іван Савчук із Тернополя. — Напій виходить ароматний і смачний. Лимон містить багато корисних речовин. При помірному вживанні ця настоянка допомагає впоратися із втомою та підвищує імунітет.
Цедру з шести лимонів натирає на середній тертці. Заливає склянкою води і залишає на добу.
— У 1,5 літра води розводжу 800 грамів цукру. Ставлю на мінімальний вогонь і доводжу до кипіння. Постійно помішую та збираю піну. Знімаю каструлю з плити і за кімнатної температури охолоджую. Повторюю це ще раз.
У великій посудині змішує лимонний настій, цукровий сироп і 3 л горілки.
— Настоюю добу. Проціджую через шар марлі чи вати, і розливаю у пляшки. Ставлю у холодне місце. Спершу лимонівка виходить каламутна. За два-три дні стає прозора з легким жовтим відтінком, — каже Іван Савчук.
Коментарі