— Придумала швидкий рецепт лікеру. Через тиждень його можна пити, — каже 42-річна Світлана Кращик із Житомира. — Виходить напій, трохи міцніший за вино.
Миє 400 г суниці. Товче її товкачем для картоплі або блендером. Перекладає в каструлю. Додає півлітра води і 400 г цукру. Ставить на вогонь і доводить до кипіння. Тримає на слабкому вогні 5 хв. Постійно перемішує, щоб не утворювалася піна. Знімає каструлю з плити, охолоджує до кімнатної температури. Наливає сироп у велику банку. Закриває кришкою і ставить на чотири-п'ять днів у тепле, сонячне місце.
— У класичному рецепті лікеру — навпаки. Спочатку ягоди настоюють із горілкою. І тільки потім додають цукор.
Фільтрує напій через два шари марлі. Додає склянку горілки. Розливає лікер у пляшки. Ставить на два дні в темне прохолодне місце.
Коментарі