Ексклюзиви
понеділок, 01 серпня 2016 05:05

Лікер із суниць готовий за тиждень

— Придумала швидкий рецепт лікеру. Через тиждень його можна пити, — каже 42-річна Світлана Кращик із Житомира. — Виходить напій, трохи міцніший за вино.

Миє 400 г суниці. Товче її товкачем для картоплі або блендером. Перекладає в каструлю. Додає півлітра води і 400 г цукру. Ставить на вогонь і доводить до кипіння. Тримає на слабкому вогні 5 хв. Постійно перемішує, щоб не утворювалася піна. Знімає каструлю з плити, охолоджує до кімнатної температури. Наливає сироп у велику банку. Закриває кришкою і ставить на чотири-п'ять днів у тепле, сонячне місце.

— У класичному рецепті лікеру — навпаки. Спочатку ягоди настоюють із горілкою. І тільки потім додають цукор.

Фільтрує напій через два шари марлі. Додає склянку горілки. Розливає лікер у пляшки. Ставить на два дні в темне прохолодне місце.

Зараз ви читаєте новину «Лікер із суниць готовий за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути