— Крученики з яловичини і сала вперше спробувала, коли гостювала в Німеччині. Рецепт не складний. Страва виходить смачна і ситна, — каже 35-річна Яна Артеменко з Корсунь-Шевченківського на Черкащині.
— Пів кілограма яловичини ріжу на шматки. М'ясо відбиваю з обох боків. Солю, перчу і намазую гострою гірчицею. Залишаю на 15 хвилин. Нарізую три цибулини вздовж на вісім частин кожну. Викладаю по одній або дві на м'ясо. Додаю три-чотири смужки свіжого сала без шкірки. Щільно закручую — спочатку в середину боки м'яса, потім решту загортаю. Так жир із сала залишається у середині. Крученики можна закріпити зубочисткою. Але я це роблю звичайною ниткою. Її край залишаю довгий, щоб при подачі на стіл можна було легко розмотати.
Фаршировані крученики обсмажую на маргарині в каструлі з нержавійки. Можна і на олії, але за німецьким рецептом саме так. У каструлю заливаю склянку гарячої води. Залишаю тушкуватися, доки крученики не стануть м'якими. Далі в пів літра теплої води розмішую 2 столові ложки борошна так, щоб не було грудочок. Солю за смаком. Поволі виливаю у каструлю стільки, щоб рідина була за густиною, як сметана. Вкидаю лавровий листок і п'ять горошин чорного перцю для запаху. Тушкую пів години. Якщо запекти в духовці, буде ще смачніше. Подаю на стіл з молодою картоплею або пюре, чи свіжими овочами.















Коментарі