Львів"яни, 25-річні Олена та Назар Цибуляки, поїхали у відпустку до друзів у Краків. У ресторанчику "Хлопське ядло" (сільська їжа) на вулиці Гродській, 9, поляки замовили для українців кілька страв національної кухні.
— Нам принесли картоплю з м"ясом, салати, пиво, але найбільше вразило м"ясо — ніжне, ароматне! — згадує Олена. — Коли з"їли його, поляки сказали, ми куштували котлети з коров"ячого вимені! Якби знала, ніколи б не наважилась їх їсти.
Назар навпаки зрадів страві.
— Багато чув, що це смакота, але не було нагоди спробувати, — каже. — Тепер підсміююся над Оленкою, щоб удома мені таке готувала. І рецепт дізнався.
Щоб приготувати котлети, вим"я спочатку добре відварюють разом із овочами та спеціями.
— Перевіряю чи готове виделкою: якщо вона легенько проштрикує м"ясо — вим"я готове, — радить Яніна Возняк, 48 років. — Тоді в холодній воді охолоджую і знімаю з вим"я шкірку.
Потім треба порізати на шматки, посолити та поперчити. Шматочки обкачати в борошні, яйці та сухарях. Смажити котлети слід до золотистого кольору на добре розігрітій олії.
На 4 порції:
200 г коров"ячого вимені, дві великі морквини, корінь селери та петрушки, порей, яйце, борошно, сухарі та олія
Коментарі