неділя, 01 жовтня 2006 16:26

Котлети з вимені подають у польському ресторанчику "Хлопське ядло"

Львів"яни, 25-річні Олена та Назар Цибуляки, поїхали у відпустку до друзів у Краків. У ресторанчику "Хлопське ядло" (сільська їжа) на вулиці Гродській, 9, поляки замовили для українців кілька страв національної кухні.

— Нам принесли картоплю з м"ясом, салати, пиво, але найбільше вразило м"ясо — ніжне, ароматне! — згадує Олена. — Коли з"їли його, поляки сказали, ми куштували котлети з коров"ячого вимені! Якби знала, ніколи б не наважилась їх їсти.

Назар навпаки зрадів страві.

— Багато чув, що це смакота, але не було нагоди спробувати, — каже. — Тепер підсміююся над Оленкою, щоб удома мені таке готувала. І рецепт дізнався.

Щоб приготувати котлети, вим"я спочатку добре відварюють разом із овочами та спеціями.

— Перевіряю чи готове виделкою: якщо вона легенько проштрикує м"ясо — вим"я готове, — радить Яніна Возняк, 48 років. — Тоді в холодній воді охолоджую і знімаю з вим"я шкірку.

Потім треба порізати на шматки, посолити та поперчити. Шматочки обкачати в борошні, яйці та сухарях. Смажити котлети слід до золотистого кольору на добре розігрітій олії.

На 4 порції:

200 г коров"ячого вимені, дві великі морквини, корінь селери та петрушки, порей, яйце, борошно, сухарі та олія

Зараз ви читаєте новину «Котлети з вимені подають у польському ресторанчику "Хлопське ядло"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути