
— Свій день народження святкую на природі, бо припадає на травневі вихідні, — каже 32-річна Наталія Хом'як із Житомира. — Стараюся приготувати цікаві закуски, щоб здивувати друзів.
Цьогоріч буде напівзакритий тако-сандвіч. Це страва мексиканської кухні — згорнутий коржик, усередині якого м'ясо, сир із зеленню і цибуля з перцем. Тако ідеально підходить для пікніка.
У миску висипає 1,5 склянки кукурудзяного борошна, вбиває яйце і додає трохи солі. Вливає 1,5 склянки води, постійно перемішуючи ложкою. З цього тіста випікає тонкі коржі.
— Тісто — як на вареники. Розділяю його на шість-вісім рівних частин і розкачую в круглі коржі, діаметром приблизно 17 сантиметрів, — говорить Наталія. — Розігріваю сковорідку. Олію не наливаю, а змащую дно. Обсмажую коржики, наче млинці, на середньому вогні приблизно по 2–3 хвилини з кожного боку. Доки готується, решту треба перемішувати. Бо кукурудзяне борошно швидко осідає на дно.
Ці коржі називають тортилья. Їх треба скласти навпіл і закріпити краї за допомогою шпажки. Так зберігають форму.
Для начинки нарізує цибулину соломкою, поливає винним оцтом. Додає подрібнений пучок зелені — петрушки і кропу, дрібку чорного перцю, цукру та солі. Перемішує і залишає маринуватися.
— Мию помідор і червоний перець, — каже Наталія Хом'як. — Видаляю насіння з перцю і нарізаю крихітними шматочками — 0,5 на 0,5 сантиметра. Так само подрібнюю помідор. 300 грамів м'яса пропускаю через м'ясорубку і смажу 5 хвилин на оливковій олії. Додаю порізаний перець, помідор. Додаю чверть чайної ложки солі, дрібку порошку чилі і дві столові ложки води.
Тушкує під кришкою, доки не випарується волога. Готовий фарш кладе в глибоку миску і дає охолонути.
— У корж кладу дві столові ложки фаршу, ложку цибулі із зеленню і трохи гострого соусу, наприклад, кетчупу. Тако прикрашають зеленню. Якщо їстимуть діти, кількість приправ можна зменшити.
Коментарі