— Друзі сміються, що я кавою чифірю, коли на стакан сиплю чотири столові ложки меленої, — каже киянин Олександр Зима, 27 років.
Варить у каструлі. Коли охолоджується, зливає в літрову банку без гущі. Додає банку згущеного молока та півлітра горілки. Накриває кришкою, збовтує й розливає друзям по стаканах.
Його дружина Юлія, 25 років, каву готує на коньяку зі спеціями.
— В емальовану каструлю кладу сухі шкурки з одного лимона й апельсина. Кидаю 4–5 гвоздик і стільки ж шматочків кориці й 20 кубиків цукру. Беру півсклянки коньяку, обливаю та підпалюю. Перед тим варю літр міцної кави. За 2 секунди гашу гарячим напоєм шкірки. Настоюю 5 хвилин.
Коментарі